מתכון ל-15 לחמים
מצרכים:
½1 כוסות קמח מלא
1 כוס קמח לבן רגיל
½ כפית מלח
¾ כוס מים
25 גר' חמאה או מרגרינה
אופן ההכנה:
שמים את כל החומרים בקערה ולשים כ-10 דק' עד לקבלת בצק אחיד וטיפה קשה.
מחלקים את הבצק ל 15 כדורים בגודל שווה. מעמידים על אש גדולה ווק או סיר עם שמן עמוק.
משטחים את הכדורים לעלים עגולים ודקים בעובי של 1 מ"מ.
כאשר השמן חם, שמים בו עלה פ?ו?רי אחד, כשהצד שהיה מונח על משטח העבודה,מופנה כלפי מטה בווק.
אחרי שהפ?ו?רי התנפח וצף כלפי מעלה מטגנים אותו בערך 20-30 שניות עד שישחים.
הופכים צד ומטגנים את הצד השני עוד כמה שניות.
- ממשיכים עם שאר הפ?ו?רים.
- צריך להקפיד שהאש תהיה חמה כל זמן הטיגון.
- בטיגון עמוק תמיד נשתמש בשמן נקי וחדש.
מצרכים:
½1 כוסות קמח מלא
1 כוס קמח לבן רגיל
½ כפית מלח
¾ כוס מים
25 גר' חמאה או מרגרינה
אופן ההכנה:
שמים את כל החומרים בקערה ולשים כ-10 דק' עד לקבלת בצק אחיד וטיפה קשה.
מחלקים את הבצק ל 15 כדורים בגודל שווה. מעמידים על אש גדולה ווק או סיר עם שמן עמוק.
משטחים את הכדורים לעלים עגולים ודקים בעובי של 1 מ"מ.
כאשר השמן חם, שמים בו עלה פ?ו?רי אחד, כשהצד שהיה מונח על משטח העבודה,מופנה כלפי מטה בווק.
אחרי שהפ?ו?רי התנפח וצף כלפי מעלה מטגנים אותו בערך 20-30 שניות עד שישחים.
הופכים צד ומטגנים את הצד השני עוד כמה שניות.
- ממשיכים עם שאר הפ?ו?רים.
- צריך להקפיד שהאש תהיה חמה כל זמן הטיגון.
- בטיגון עמוק תמיד נשתמש בשמן נקי וחדש.